Metodické listy

červenec + srpen 2023

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 7+8/2023

Hlavní novinky

Srovnávací testy mládeže

Byly zveřejněny základní informace o tradičním testování mládeže. Termíny jsou následující:
27. 8. Vyškov (od 10 h)
28. 8. Turnov (od 10 h)
29. 8. Praha FTVS (od 13 h)
4. 9. Opava (od 14 h)
7. 10. Pardubice
8. 10. Pardubice

Proč být orienťákem

Vydali jsme novou brožuru, která vám pomůže zodpovědět základní otázky při náborových akcích. Dostupná je na Metodickém portálu a tištěnou lze vyzvednout v omezeném množství na sekretariátu ČSOS.

Dřevěné magnetky

Novinkou v Obchůdku českého orienťáku jsou magnetky s lesními motivy pro připevnění diplomů a fotek ze závodů na vaši lednici.

Mezinárodní konference trenérů orientačního běhu

Začátkem srpna se konala trenérská konference orientačního běhu, kterou uspořádal rakouský svaz tohoto sportu. Zajímavá shrnutí a reporty jednotlivých federací naleznete na webu.

Závěrečné práce s o-tématikou

Rozšířili jsme databázi závěrečných prací o bakalářskou práci Terezy Janošíkové - Porovnání psychických vlastností orientačních běžců ve věku 14-21 let z České republiky a Francie.

Teorie

Zajímavé odkazy

Oficiální podcast Mezinárodní federace orientačních sportů nabízí rozhovory s největšími světovými hvězdami. Poslechněte si díl s Danielem Hubmannem, Gustavem Bergmanem nebo Sarou Hagströmovou.

IOF podcast
 

Nová platforma přináší nejjednodušší možnost nákupu a prodeje map pro orientační běh. Co takhle spojit dovolenou na Kanárských ostrovech s tréninkovým kempem?

omaps.io
 

Děkujeme Evě Voborníkové (CTB), Adéle Indrákové (ZBM) a Kamilu Arnoštovi (VSP) za poskytnutí tréninkových materiálů. Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 18. září.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.